Stipendije za master i PhD studije u Francuskoj

Ostala naučna dešavanja

Stipendije za studije u Francuskoj koje dodeljuje Francuski institut


U želji da unapredi saradnju između Francuske i Srbije i podstakne mobilnost studenata iz Srbije, Francuski institut u Srbiji je obnovio konkurs za dodelu stipendija za 2014-2015. godinu za studente iz Srbije koji žele da nastave školovanje u Francuskoj za nivo master II i doktorske studije u komentorstvu.

 

Trebalo bi da bude dodeljeno oko dvadeset stipendija koje će pokriti troškove školarine (u iznosu do 1000 €, osim u izuzetnim slučajevima…),  života u Francuskoj, kao i socijalnog osiguranja. Studenti koji budu izabrani imaće status „stipendiste Francuske Vlade”.

 

  • master II, stipendija u trajanju od 10 meseci
  • doktorat, stipendija omogućava da se naizmenično boravi u Srbiji i u Francuskoj u periodu od 3 uzastopne godine, s tim što bi student trebalo godišnje da provede u Francuskoj 6 meseci, to jest 18 meseci ukupno, u skladu sa ugovorom o komentorstvu između univerziteta u Srbiji i odabranog Univerziteta u Francuskoj.

Pažnja: s obzirom na veliki broj kandidatura i strogu selekciju preporučljivo je da se kandidati prijavljuju i za  druge programe stipendija da bi povećali svoje šanse da studiraju u Francuskoj. 
Pored stipendija koje dodeljuje Vlada Republike Srbije ili fondacije i udruženja koji postoje u Srbiji, brojne francuske ustanove i preduzeća pružaju mogućnosti za stipendiranje studenata.


Za više informacija : www.institutfrancais.rs


Datum objave: 22.12.2013.

Pretraga novosti