https://www.high-endrolex.com/10

eKonferencije.com - naučni skupovi, radovi, autori...

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA U LOKALNOJ ZAJEDNICI

Poštovani,

Republika Srpska svake godine u saobraćajnim nezgodama, pored gubitka onog najvrijednijeg, a to su ljudski životi, trpi i ogromne troškove u ekonomskom smislu.Stručnjaci Ekonomskog instituta u Banjoj Luci su, uz podršku najboljih stranih stručnjaka, izračunali da su ukupni društveno ekonomski troškovi saobraćajnih nezgoda u Republici Srpskoj oko 170 miliona KM, što nam govori da Republika Srpska svake godine u saobraćaju pretrpi elementarnu nepogodu velikih razmjera. 

Zbog svega toga, nosioci vlasti u Republici Srpskoj su odlučno krenuli u jačanje institucionalnih kapaciteta bezbjednosti saobraćaja. Savjet za bezbjednost saobraćaja redovno zasjeda, Agencija za bezbjednost saobraćaja je počela s radom, Narodna skupština je usvojila Strategiju za bjezbjednost saobraćaja Republike Srpske 2013-2022, a Vlada Republike Srpske je usvojila Program bezbjednosti saobraćaja 2014-2018, čime su stvorene pretpostavke za unapređenje bezbjednosti saobraćaja u Republici Srpskoj.

Na tragu toga svake godine se održava i Međunarodna konferencija "Bezbjednost saobraćaja u lokalnoj zajednici", s ciljem konstantnog jačanja i animiranja kapaciteta na lokalnom nivou i stvaranja grupa stručnjaka koji će imati dovoljno entuzijazma, hrabrosti i volje da se bore s ovim problemom društva u cjelini.

Stoga pozivamo sve zainteresovane autore i stručnu javnost da uzmu aktivno učešće na ovogodišnjoj konferenciji i time doprinesu prije svega jačanju svijesti o važnosti bezbjednosti saobraćaja, ali i unapređenju stanja u ovoj oblasti.


S poštovanjem,
Organizacioni odbor


Konferencije

Pretraga događaja

https://www.high-endrolex.com/10