https://www.high-endrolex.com/10

 confOrganiser.com: Pošte Srpske a.d. Banja Luka

Pošte Srpske a.d. Banja Luka


Banja Luka, Republic of Srpska, Bosnia and Herzegovina

+387 51 211 304
+387 51 211 336
slobodanka.kuridza@postesrpske.com
http://www.postesrpske.com/

Researchers

Preduzeće za poštanski saobraćaj Republike Srpske a.d. Banjaluka, osnovano je 10. decembra 1996. godine, nakon razdvajanja nekada zajedničkog PTT sistema Republike Srpske na dva preduzeća – JODP «Pošte Srpske» i JODP «Telekom Srpske».

«Pošte Srpske» danas, u svom sastavu imaju 269 jedinica poštanske mreže, 720 instalisanih šaltera, 483 šaltera trenutno u funkciji i 438 poštanskih kovčežića. Naše Preduzeće, jedinstveno je u Republici Srpskoj jer je poštanski sistem, na cijeloj teritoriji RS, pokriven dostavom poštanskih pošiljaka. Više od četvrtine svih pošta je automatizovano i sve uplate izvršene u njima tokom dana već sutradan se nalaze u bazi podataka glavnog servera «Pošta Srpske», koji je smješten u Računskom centru u Banjaluci.

Svaka pošta u sastavu Preduzeća za poštanski saobraćaj Republike Srpske a.d. Banjaluka, u prosjeku pokriva 95 kvadratna kilometra teritorije i opslužuje 1691 domaćinstvo, gdje živi 5733 stanovnika. Gledajući na cjelokupnu teritoriju, svaki poštonoša, svojim radom opslužuje 2.623 stanovnika Republike Srpske.

U «Poštama Srpske» zaposleno je 2406 radnika, kroz čije ruke godišnje prođe oko 13 miliona pisama i paketa i oko šest miliona raznoraznih novčanih uputnica. Naše Preduzeće raspolaže sa 54 vozila za prevoz poštanskih pošiljaka, koja godišnje pređu preko 1,8 miliona kilometara. U Poštama Srpske naročito se ponosimo D+1 načinom prenosa pošiljaka na području Republike Srpske, odnosno svaka pošiljka predata danas u pošti u Novom Gradu, već sljedećeg dana dospijeva na uručenje u poštu u Trebinju!

Informacioni system našeg Preduzeća najmoderniji je u Republici Srpskoj. Zasnovan je na «data warehouse» konceptu, odnosno konceptu brzog izdvajanja strateških informacija iz ogromne baze podataka. Ovaj informacioni sistem i pripadajuća mreža SPnet projektovani su tako da u potpunosti zadovolje potrebe «Pošta Srpske», ali smo ostavili i mogućnost da naše resurse koriste svi zainteresovani privredni subjekti u Srpskoj.

Od 7. maja 2002. godine «Pošte Srpske» prisutne su i na polju Internet -provajdinga kao samostalni provajder čiji je naziv ISP spinter.net.

Trenutno raspolažemo sa 330 ulaznih linija, od toga 60 je u Banjaluci, a po 30 u ostalim čvorištima. 

U Spinterovoj širokoj ponudi usluga lako ćete pronaći profesionalno rješenje za Vaše prisustvo na Internetu. Naši serveri smješteni su u savremenom data centru, opremljenom simetričnim 50 Mbps uplinkom, video nadzorom, protivpožarnom zaštitom, rezervnim napajanjem, a na raspolaganju Vam stoji vrhunski web kontrolni panel i Spinterova tehnička podrška.

Conferences

Map

Geographic coordinates: 44.771434 - 17.189914


Search organizers

https://www.high-endrolex.com/10