AKTIVAN RAD SAVJETA ZA BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA KAO FAKTOR ZA UNAPREĐENJE SAOBRAĆAJNE INFRASTRUKTURE NA PRIMJERU OPŠTINE MILIĆI

1. Majo Jerković, Opština Milići, Republic of Srpska, Bosnia and Herzegovina
2. Milija Radović, Ministarstvo saobraćaja i veza - Agencija za bezbjednost saobraćaja Republike Srpske, Republic of Srpska, Bosnia and Herzegovina
3. Milenko DŽever, Republic of Srpska, Bosnia and Herzegovina

Opština Milići shodno članu 10.stav 2. Zakona o bezbjednosti saobraćaja Republike Srpske, kojim je predviđeno formiranje Savjeta za bezbjednost saobraćaja na lokalnom nivou izvršila je organizovanje istog i u isti imenovala 7 (sedam) lica iz oblasti saobraćaja i drugih oblasti koja imaju usku povezanost sa bezbjednošću saobraćaja na lokalnom nivou. Pored prikazivanja aktivnosti Savjeta za bezbjednosti saobraćaja Opštine Milići, u okviru ovog rada prikazani su evidentirani problemi na saobraćajnoj infrastrukturi, te izvedeni zaključci sa sjednica savjeta o ovom pitanju i koraci koji će se preduzeti na unapređenju stanja saobraćajne infrastrukture na području Opštine Milići.
Naime, u okviru održanih sjednica Savjet za bezbjednost saobraćaja opštine Milići, razmatrao je niz pitanja i problema koji utiču na stanje bezbjednosti saobraćaja na području Opštine Milići. Između ostalog, kao jedna od aktivnosti kojim se bavio je pitanje saobraćajne infrastrukture, te njen uticaj na učesnike u saobraćaju na području opštine. U okviru jedne od sjednica kandidovano i razmatrano niz „kritičnih“ mjesta na području opštine, koja zbog gustine saobraćaja i neadekvatno regulisanih raskrsnica, uticaja objekata stanovanja i poslovanja, nedostatka parking prostora i drugih faktora negativno utiču na bezbjednsot saobraćaja u Opštini Milići. Na osnovu diskusija i iskazanih mišljenja, kandidovan je određen broj lokaliteta kao prioritenat za riješavanje.
Navedeni lokaliteti razmatrani su iz različitih uglova, profesija i gledišta članova Savjeta, što daje na značaju na izvedenim zaključcima i koracima koje je neophodno preduzeti na realizaciji problema, a samim tim i značaju postojanja Savjeta za bezbjednost saobraćaja Opštine Milići.

Ključne reči :

Tematska oblast: Upravljanje bezbjednošću saobraćaja

Način prezentacije: Video prezentacija, e-Posteri, Kratka usmena prezentacija, Usmena prezentacija

Datum: 20.05.2015.

IV konferencija o bezbjednost saobraćaja u lokalnoj zajednici

Stranice u zborniku:
49 - 54


Ostali radovi sa konferencije


Pretraži radove