MJERENJE INDIKATORA BEZBJEDNOSTI SAOBRAĆAJA KOJI SE ODNOSE NA BRZINU U REPUBLICI SRPSKOJ

1. Jelica Lubura, AMS RS, Republic of Srpska, Bosnia and Herzegovina
2. Mico Miljevic, AMS RS, Republic of Srpska, Bosnia and Herzegovina

Brzina kretanja vozila u saobraćaju ima glavni uticaj na nastanak i posljedice saobraćajnih nezgoda. U cilju praćenja stanja bezbjednosti saobraćaja, pored podataka o saobraćajnim nezgodama i posljedicama tih nezgoda, potrebno je uspostaviti i pratiti indikatore bezbjednosti saobraćaja. Brzina kretanja vozila je jedan od najvažnijih indikatora bezbjednosti saobraćaja kojeg je potrebno utvrditi i pratiti u Republici Srpskoj.
Poznavanje vrijednosti i praćenje indikatora koji se odnose na brzinu značajno je za planiranje, usmjeravanje i primjenjivanje adekvatnih mjera i aktivnosti, kao i za praćenje efekata primjenjenih mjera, a u cilju poboljšanja njihovih vrijednosti i stanja bezbjednosti saobraćaja u Republici Srpskoj.
Auto moto savez Republike Srpske (AMS RS) je u toku 2015. godine izvršio mjerenja brzina kretanja vozila na putevima u Republici Srpskoj, u cilju uspostavljanja i praćenja indikatora bezbjednosti saobraćaja koji se odnose na brzinu. U ovom radu su predstavljeni rezultatiu mjerenja brzina kretanja vozila koje je izvršio AMS RS na lokacijama u naselju, van naselja i autoputu.

Ključne rečitestttt :

Tematska oblast: Upravljanje bezbjednošću saobraćaja

Način prezentacije: Video prezentacija, e-Posteri, Kratka usmena prezentacija, Usmena prezentacija

Datum: 07.10.2015.

IV konferencija o bezbjednost saobraćaja u lokalnoj zajednici

Stranice u zborniku:
113 - 119

Radovi sa videom |


Ostali radovi sa konferencije


Pretraži radove